RO EN
Home/Membri/Contul meu/Contact

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare lansează un grant de 60 milioane euro pentru eficienţă energetică, destinat intreprinderilor mici şi mijlocii din Romania

Programul RoSEFF („Romanian SME Sustainable Energy Financial Facility”) va ajuta companiile locale să-şi maximizeze economiile de energie şi să îşi îmbunătăţească competitivitatea globală, contribuind în acelaşi timp la reducerea intensităţii energetice.

Clienţii acestor facilităţi vor fi băncile comerciale şi / sau companiile de leasing din România. Clienţii sunt selectaţi din rândul instituţiilor financiare româneşti cu capacitatea instituţională şi angajamentul de a extinde cu succes o linie de afaceri în domeniul energiei durabile pentru IMM-uri.
BERD acordă primul împrumut în valoare de 20 milioane euro, „Băncii Comerciale Române”, cea mai mare bancă comercială din România ce face parte din grupul austriac Erste.
Suma creditului va fi utilizată pentru a finanţa investiţiile IMM-urilor în îmbunătăţirea operaţiunilor industriale şi a spaţiilor, înlocuirea echipamentelor, software-ul şi pentru modernizarea generală care vizează reducerea consumului de energie sau producerea de energie regenerabilă la scară mică. Sub-împrumuturile individuale sunt limitate la 1 milion de euro.
Sub-debitorii ce vor investii în eficenţă energetică vor primi inapoi până la 10 la 15 la sută din suma sub-împrumutului la finalizarea cu succes a lucrărilor. Mărimea subvenţiei rambursate va depinde de tehnologie şi economiile de energie obţinute ca rezultat al proiectului.
Punerea în aplicare a RoSEFF este susţinută de o finanţare de 12 milioane de euro din partea Uniunii Europene. Această finanţare va fi utilizată pentru susţinerea proiectelor de investiţii prin acordarea de asistenţă tehnică şi subvenţii de rambursare.
Mai multe informaţii vor fi disponibile la inceputul anului 2012.
website realizat de DOW MEDIA