RO EN
Home/Membri/Contul meu/Contact

Facilitarea retelelor de tip cluster

Agentia pentru Dezvoltare Regională Vest ADR Vest impreuna cu Asociatia Automotivest a organizat, în data de 18 mai 2010, seminarul international "Facilitarea Retelelor de tip cluster" din cadrul proiectului PROSESC (Producer Services for European Sustainability and Competitiveness), proiect finantat prin programul INTERREG IV C.

Obiectivul strategic al proiectului este acela de a promova sustenabilitatea sistemelor de transport din regiunile participante prin facilitarea de clustere în industria auto. În acest sens, în cadrul proiectului se realizează schimburi de bune practici relevante între parteneri si se încurajează preluarea în documentele de programare ale regiunilor participante a unor solutii si modele de transport sustenabil identificate de către institutele de cercetare avansată din acest domeniu.

Prin acest eveniment, Asociatia Automotivest si-a propus stabilirea de conexiuni între Regiunea Vest si alte regiuni ale Uniunii Europene, precum si realizarea unui schimb de bune practici în domeniul clusterelor automotive – domeniu de o reală importantă în Regiunea Vest.

Seminarul a fost moderat de un expert în domeniu, John Murray – director al companiei britanice Growthclusters, având ca teme Rolul dezvoltării de reţele de tip cluster în inovare” si „Clustere pentru un impact mai mare”. Evenimentul a reunit organizaţii internaţionale si organizaţii din Regiunea Vest, ţări precum Germania, Slovenia, Ungaria, Italia, Anglia, Spania au fost reprezentate în cadrul seminarului prin organizaţii precum universităţi, instituţii de inovare, organizaţii pentru dezvoltare regională, centre de cercetare.

website realizat de DOW MEDIA